Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
Vieraskirja  [ Kirjoita ]

Nimi: oona & Tinkerbell sekä Anzkuli & Wanda

28.05.2011 10:32
Naputtelin kärsimättömänä rannekelloni pintaa. Jospa se olisi pysähtynyt? Ei, tallin seinäkello näytti samaa aikaa ja pieni vanhanaikainen herätyskello toimiston pöydälläkin oli samassa ajassa. Anzkuli oli myöhässä tunniltaan. Menin ottamaan Tinkerbellin ketjuihin käytävälle ja aloin sukia sen valkomustaa karvaa. Bell seisoi kiltisti paikallaan ja katsoi yllättynyttä varsaansa Tixiä. Tixi kurkotteli karsinan puolioven yli, muttei tietenkään yltänyt saamaan edes turpaansa ihmisten ilmoille karsinasta. Sitten paikalle pöllähti Anzkuli. Tai en olisi tiennyt, että hän on Anzkuli, jos hän ei olisi syöksynyt suin päin Wandan karsinaan hoitamaan Wandaa. Tässä vaiheessa vein jo harjoja takaisin ja hain koulusatulaa. Bellillä oli täydellinen, mittatilauksesta tehty koulusatula ja sen alla kaunis, hyvin vaalean sinertävä huopa.
- Anzkuli, tunti pidetään kentällä! Huikkasin.
- Okei, otanko Wonderin mukaan? Anzkuli kysyi.
- Vaikka, kunhan se ei häiritse. Laita vaikka siihen kentän vieressä olevaan varsatarhaan Tixin kanssa. Vastasin.
Laitoin Bellille mittatilaussatulan - ja suitset. (jatkuu)

Nimi: oona & Mooa sekä Natalie & Rudolf

10.10.2010 10:39
Natalie harjasi viereisessä karsinassa Ruffea. Harjailin Mooaa. Valitsin sen ratsukseni jotta se saisi liikuntaa. Menin hakemaan koulusatulaa.
- Kuules, Mooa. Alat käydä tunneilla ja käyt siihen asti että saan tämän vyön ja koulusaulan sinulle ilman mitään ähinöitä. Mutisin.
Menin hakemaan pidempää vyötä satulahuoneesta. Mutta eihän siellä tietenkään ole pidempää vyötä, Mooalla on tallin pisin vyö.
- Natalie, tuletko vähän auttamaan. Huikkasin viereiseen karsinaan.
- Jep. Natalie vastasi.
Sitten molemmat yritti saada satulavyötä kiinni. Lopulta se meni kiinni. Kohta talutimme hevosia maneesiin. Maneesissa kristin vielä Mooan satulavyötä ja nousin sen selkään. Lähdimme ravaamaan heti.
- Menkää vähän rennommin, Ruffe aei tarvitse lämmitellä paljia mutta menee koko tunti hukkaan jos Mooaa ei lämmittele kunnolla. Huikkasin.
Nostin laukan ja lähdimme veryttelemään laukassa. Kun Mooa oli verytellyt tarpeeksi, oli Ruffekin.
- Aletaan ratsatamaan pohkeenväistöä tässä ja tuolla toisella pitkällä sivulla nostetaan laukka ja taivutetaan hevosta laukassa. Määräsin alkaessani tekemään Mooalla pohkeenväisöä. Kun se oli tehty, ravsimme lyhyen sivun ja nostin laukan. Aloin tavuttaa Mooaa laujkassa mutta samassa Mooa päätti että seisoo paikallaan kunne sratsastaja tulee sen selästä. Talutin Mooaa vähän aikaa ja ajattelin että lämmittely ein sittenkään ollut tarpeeksi tehokas. Talutin Mooaa ympäri maneesia ja samalla seurasin kun Natalie teki taitavasti pohkeenväistöä Ruffella ja taivutti Ruffea laukasta.
- Hyvä! Sitten pääty-ympyröitä ja temponvaihteluja pitkillä sivuilla. Sanoin.
Palasin Mooan selkään ja lähdin keventämään ravissa. Mooa saisi työskennellä ravissa koko tunnin. Pääty ympyrät sujuivat Natalielta ja Ruffelta hyvin sen jälkeen kun Ruffe oli tajunnut että enää ei tehdä pohkeenväistöä. Temponvaihtelut olivat ratsukolle heloppoja joten päätin että seuraavaksi laukkaa ympyrällä. ja Ruffen pitäisi liikkua pyöreässä muodossa. Laukkaaminen kyllä sujui ratsukolta varsin hyvin mutta muodossa kulkeminen tuotti ratsukolla vaikeuksia. Kun he lopulta onnistuivat siinä, oli aika ottaa loppukäynnit. Otimme siis loppukäynnit, löysäsimme satulavyöt ja tulimme ratsailta. Veimme hevoset talliin, loimitimme, riisuimme ja ruokimme ne. Loppu.

Nimi: oona & Grando sekä Milluska & Hortus.

21.08.2010 17:13
Puoli tuntia ennen tunnin alkua olin kentällä kasaamassa esteitä valmiiksi. Laitoin keskellä lyhyttä sivua okserin ja pitkälle sivulle pystytin pari pystyestettä. Toiselle lyhelle sivulle kokosin ristikon. Siten vielä kentänkeskelle okseri. Olin valmis esteiden kanssa, sitten vielä Grando. Menin hakemaan heppaa tarhasta ja samassa tarhassa laukkaileva Hortus tuli katsomaan minua. Pian Milluska ruli hakemaan sen. Talutimme oriit puomille harjattaviksi. Menin noutamaan harjapakkia mutta Milluska jäi rapsuttelemaan Hortusta. Aloin harjaamaan reippain vedion Grandon aavistuksen kiharaa karvaa. Grandon pitkä kihara harja tuntui pehmeältä harjata. Vetelin Grandon kaulaa reippasti pölyharjalla kun Milluska vasta tuli tallista pakin kanssa. Grando jo kiilsi kun Milluska harjasi pölärillä hoitsuaan. Tiesin et5tä varustaminen ei olisi kamalan helppoa. Niinpä jäin selvittelemään Grandon jouhia kun Milluska harjasi. Kohta Grando näytti siltä kuin olisi menossa näyttelyyn. Hain tallista sen estesatulan ja suitset. laitoin satulan Grandon selkään ja laitoin vyön ekaan reikään. Laitoin ohjat kaulalle ja aloin laittaa kuolainta Grandon suuhun. Pian seisoi Grando suitsittuna ja satuloituna vieressäni. Kiristin vyön ja nousin ratsaille. Milluska oli sillä aikaa saanut myös ratsunsa valmiiksi. Ratsastimme kentälle. Sanoin että menemme aluksi rauhalista ravia ja käyntiä. Kohta hevoset halusivat mmennä hiukan kovempaa ja niin nostin laukan Milluska teki saman perässä. Laukkasimme täyttä vauhtia ympäri kenttää.
-Ohjaa se ristikolle, sanoin kun ohjastin friisiläiseni kentän keskelle.
-Okei. Milluska vastasi.
Hostus hyppäsi täydellisesti ristikon. Se ei hypännyt liian matalalta eikä liian korkealta.
-Katsotaas miten tällä herralla ristikko sujuu. Sanoin nostaessani laukan. Grandon hyppy ei ollut yhtä täydellinen kuin Hortuksen mutta eihän sillä ollut väliä kun puomit eivät pudonneet ja pysyin selässä. Laukkasin kohti pystyä ja näpäytin Grandoa kevyesti raipalla ennen estettä. Grandon suorastaan lensi yli. Kohta edessäme oli seuraava pysty. Näpäytin Grandoa raipalla mutta kohta huomasin että makasin esteen vierässä ja Grando lensi ylitseni. Se hyppäsi ilman ratsastajaa.
-Vai yrittät sinä sitten laiskotella, poika? Sanoin hypähtäessäni takaisin ratasaille. Menimme pystyt uudelleen ja paljon paremmin.
-Nyt käsket Hortusta näytämään mitä se osaa. Sanoin Milluskalle. Kohta Milluska jo laukkasikin tyylikkästi kohti esteitä. Kun Hortus hyppäsi, olin todella tyytyväinen. Kyllähän se Hortuskin osasi hypätä jos vain tahtoi. Sitten Milluska ja Hortus näyttivät miten okseri hypätään. Ja sen he näytiivät mallikkasti. Grandokin hyppäsi okein loistokkasti okserin. Sitten toinen okseri joka oli lyhyellä sivulla. Sekin sujui mainiosti. Sitten laukkaa pitkällä sivulla missä ei ollut esteitä. Sitten teimme samaa rataa lopputunnin. Tunnin jälkeen veimme varusteet satulahuoneeseen. Pesimme hevsoet ja loimitimme ne. Loppu.

Nimi: oona & Zephyr sekä Milluska & Sienna

04.08.2010 10:34
Tallin pihassa pöyri tallityttöjä. Tallissa minä etsiskelin Zephyrin estesatulaa koska se ei ollut paikallaan eikä rasvattavana. Kysyin Milluskalta oli hän nähnyt mustaa estesatulaa missä oli lampaakarva satulahuopa. Ei hän ollut nähnyt sitä eikä hän ollut nähnyt Siennankaan estesatulaa. Sitten menin ksymään Jessicalta tiesikö hän missä on Zephyr, sen varusteet jne. Mutta mitä näinkään kun trulin kentälle. Siellähän Jessica ja Zephyr lämmittelivät. Siennan estesatula löytyi Patchin satulan paikalta. Kun Milluska oli varustanut kiltin ratsunsa, kävin kentällä sanomassa Jessicalle että Zephyrin pitäisi tulla ratsukseni ja Jessica sanoi että oli vain lämmitellyt sen kanssa. Laukkasimme pitkin pölyäväää hiekkatietä kunnes näimme esteradan. Kännyin polulta ja hyppäsin ojan yli (vaikka vieressä olisi ollin silta). Sitten aloimme hypätä jumppasarjaa rauhassa, ravista. "Sitten saa nostaa laukan ja mennä jumppasarjaa laukassa!" Huudan. Zephyr turhia odottele! Kun se oli saanut kuulla että saa laukata, se oli nostanut laukan ja Sienna teki saman. Sienna laukaksi ohitsemme koska menimme melko rauhallista laukkaa. Milluska piti kiinni Siennan leteistäm ja minä roikuin ratsuni harjassa ohjasin Zephyrin kohti tukiestettä. Sitten pysäytin sen ja katsoin kun Milluska ja Sienna tulivat laukassa estettä kohti ja hyppäsivät okein hyvin mutta hiukan liian matalalta sillä Siennan takajalat kolahtivat esteeseen. "Kai se pystyy hyppääämään?" Milluska hätäli. "Toki pystyy!" Sanoin. Sitten ravissa banketile ja siellä hypätään se pieni este ja laskeudutann banketilta. Milluska nosti laukan ja ohjasi Siennan kohti B
bankettia. Näin että he pääsivät banketille joten lähdin Zephyrin kanssa heidän peräänsä. Mutta Milluska ja Sienna eivät olleet päässet pienen esteen yli sillä Sienna oli kieltänyt. Tulin paikalle juuri oikeaan aikaan sillä juuri kun olimme kääntymässä kohti bankettia, Sienna hyppäsi korkealle ja lensi esteen yli. Sitten vauhti kasvio ja kaksikko tuli alas banketilta. Sitten minä ohjasin Zephyrin banketille ja se laukkasi pikkuesteelle ja hypässi sen yli ja tuli alas bankketilta vauhdilla. Lähdimmr kohti penkkiestettä. Zephyr ponnisti aika kaukaa ja luulin että putoaismme esteen päälle. Mutta koska Zephyriä oli treenatttu paljon sen lensi esteen yli. "Älkää missän nimessä hypätkö noin kaukaa!" Sanoin kun Sienna kiisi kohti estettä. Ja Sienna hyppäsi oikealta paikalta. Kun sienna oli maassa, lähdimme kohti vesiestettä. Zephyr liukastua vedessä mutta pysyi pystyssä. Mutta entä minä. Olin lentänyt veteen ja nyt olin aivan märkä. Menin ottamaan Zephyriä kiinni ja katsoin kun Milluska ja Sienna tulivat esteen hiukan paremmin kuin me. sitten lähdimme kävelemään tallille.

Nimi: oona

19.07.2010 13:37
Nopsun ja Daimin maastoeste tunti. Anteeks että kirjoitan näin myöhään mutta unohdin! Talutin Fireä kentälle missä Nopsu jo odotteli meitä. "Hyvä että aloitit jo lämmittelyn!" Sanoimn iivetessäni Firen selkään. Nopsu vain hymyili. "Koska lähdetään?" Nopsu kysyi. "Vaikka heti!" Vastasin. Maastoesterata oli aukiolla jossa oli ennen kasvatettu kauraa mutta kun sitä ei enää käytetty olin rakentanut radan sinne. "Ekaksi mennään toi tukkieste!" Sanoin. Nostin laukan ja Hyppäsin Firen kanssa tukkiesteen. Nopsu ja Daim tulivat perässä. "Hyvä! Nyt tuo penkkieste!" Huusin. Fire laukkasi koko ajan kun huutelin jotain Nopsulle. Nopsu meni ensin. Daim kielsi mutta Nopsu ei onneksi pudonnut. "Yrittäkää uudestaan!" Sanon. Nopsu näyttää hiukan pelästyneeltä mutta kääntää Daimin isolle ympyrälle. Kun Daim ja Nopsu ovat pyötrineet siinä vähän aikaa ravissa nostaa Daim laukan ja laukkaa kohti estettä. Ja hyppää. Daim tosin pukittaa hypyn jälkeen mutta Nopsu pysyy selässä. Sitten minä Fire tulemme penkkiesteen. Sitten käänsin Firen ja laukkasin kohti bankettia. Fire nousi banketille ja yllättyi kun vähän matkan päässä hänestä oli este. Fire kumminkin hyppäsi mutta kun heti kun oli laskeutunut banketilta alkoi pukitella. ja minä lensin komeassa kaaressa alas. Menin taas Firen selkään. Sitten laukkasivat Nopsu ja Daim kohti Bankettia. Daimin oli ponnistettava kunnolla että pääsi banketille. Este ilmeisesti sujui hyvin. En nähnyt mitään mutta Nopsun ja Daim banketilta alas tuleminen suju hyvin. Sitten laukkasimme vesiesteelle. Fire hyppäsi korkealta puristin sen harjaa. "Ota kiinni Daim harjasta jos meinaat pudota!" Huusin. Daimilla oli kova vauhti ennen estettä. Näin miten Nopsu piti kiinni Daimin harjasta. Ja he selvisivät vesiesteestä ihan hyvin. Sitten sanoin: "Nyt uudestaan tämä sama rata!" ja Nopsu ohjasi Daimin kohti tukkiestettä. "Nojaa eteen!" Minä huusin. Seuraavalla esteellä Daim kielsi ja Nopsu lensi esteen yli. laukkasin hänen luo. "Ei kai sattunut?" Kysyin. Nopsu pudisti päätään, otti Daimin kiinni ja yritti uudelleen. Sitten menimme lyhyelle maastolenkille ottamaan loppukäynnit. Sitten palasimme tallille.


Get your own Chat Box! Go Large!

©2019 Riimunnaru - suntuubi.com